Saturday, September 29, 2007

What would it feels?



E-mail Number One:
Zaki san…

Geng, sori lambat reply. Minggu ni busy sikit, ada banyak problem. kusut kepala. Aku incharge Customer servise. Dah 6 thn aku keje kat company ni. Company aku buat Air cond system for automotive. Local customer aku Proton. Mula2, susah jugak nak handle. maklum lah, setakat belajo inggeris kat sekolah menengah.. yes no orait boleh la.. Masa aku gi US dulu, siap kene interview lagi kat immigration, punya la leceh nak cop aku punyer pasport. Aku punya lap top ngan digital camera pun kene check. disebabkan aku muslim, aku dilayan mcm binatang. Memang binatang betul US ni. ok, stop takat ni.

aku selalu gak lalu depan rumah kawan2 kita bila balik kg. aku akan bercerita ngan bini aku pasal zaman2 kita masih nakal.. hai.. kdg2 belek2 gambo masa kat sekolah tu terasa mcm baru semalam je amik result SPM. cepat sungguh masa berlalu.

OK la, aku nak balik ni, nak gi bazar ramadhan. Adios..

Fairul
[Tuesday, 25 September 2007 18:35:41 +0800]


E-mail Number Two:
Alhamdulillah...
Wah… Aku rasa macam balik zaman sekolah menengah plak, Raya nanti aku rasa macam nak naik cuti sekolah ko tau... nasib baik ko punya ayat2 memang menggambarkan ko ni Mohd Zaki Ali yang aku kenal dulu... Ko ni Ki, buat aku terkesima la dgn K.L.M.J dulu2 tu...Very2 touching ko tau...tapi tak la sampai aku nagis plak, batal kang puasa aku...Nangis batal puasa ke? Cakap pasal Salina, aku last jumpa dia masa raya pertama 2 tahun lepas, masa tu aku saja ronda2 dgn org umah aku, tiba2 aku nampak ada kereta rosak kat simpang pondok Rela, ingatkan sapa, rupa2nya En.Yusop bapaknya Salina, oleh sebab kenal aku berenti la tanya apasal, rupa2nya keta dia timing belt putus & lepas tu Salina kluar dari keta dan berkata, "Im, mintak tolong tolak keta bapak aku sampai rumah...". Nasib baik Salina tolak sama. Lagi yang aku tau Iszaty dah gemuk dah...2 tahun lepas jugak masa aku blum lost contact dgn dia. Wah..wah..wah... Aku ni cakap orang dah gemuk, tapi aku sendiri dah hampir 80kg ko tau bayangkanlah...dah la pendek, itam,tak hensem...ala...sebenarnya ramai la dah obesiti...ko pun sama agaknya kan...

Zaki, aku dgn Fairul ni gamers Playstation 2 yang tak sama aliran...ko ada main tak? ataupun ko lagi advance PS3 ke XBox 360 ke...kalau ada come on joint the club...

Lagi ko ni kan seni punya orang kan, ko ada baca komik jepun tak? komik apa? kalau ada la....ko takde kluar produk sendiri ke? Tempat keje ko kan berkaitan menda2 cenggini kan?

Dah dulu la...pls reply ok..

Al-Fatihah untuk atuk Fairul yg baru pulang ke Rahmatullah pada Rabu 26 September lepas. Takziah.

Mohd Imran Keliwon.
[Friday, 28 September 2007 14:19:26 +0800]


+ Sure some of the words of both e-mails have been deleted due to some of the obscene contents. Haha.


*Yes, what would it feels when our long lost friends have finally sent us e-mails? Last time back in 1997, I've only had a chance talking to both of 'em face to face while we had some sort of unofficial class reunion during Hari Raya. Now it's already 2007, the history of 'Class of 95' will be back here again anytime soon, therefore I can't wait to see all of them right in front of my very eyes. Somehow there are many untold story of myself that I need to tell them. Hope to hear something good from them though. Most of 'em already have been calling as "Daddy/Mommy" by their lovely kids. And surely I'll be a glad uncle from this time being. Back to a memory lane in 1994, I'm still remember one of my teachers once told me, "Zaki, muka saya ni macam dilapik kulit babi... tahan malu disebabkan awak". On being one of the delinquents in my school, I knew exactly of what he said all about. Even it's already 13 years passed by, the thing that he said is still crystal clear in my mind until now and it has changed my life ever since a lot! Thanks to Cikgu Luth for his kindly reminder. Nah, I know this post sounds corny and I DON'T CARE! Hell yeah, I can't wait to see them all!

Yes, the best soundtracks of our story will be:
1. Perfume Garden - The Pilgrims
2. Away From The Numbers - The Pilgrims
3. Songs For Friends - Carburetor Dung
4. Image Of Purity - Cromok
5. Forever In Time - Cromok
6. Day Of Darkness - Suffercation
7. Conception Of Madness - Sil-Khannaz
8. Freedom That's Gone - FTG
9. Scum - Napalm Death
10. Meditation Embun Pagi - As Sahar
11. Deep Within Our Grief Factory, Milk Runs Red - Infectious Maggots
12. Psalm Of Infernal Parturation - Vociferation Eternity
13. As The Sky Turns Black - Nebiras
14. Into The Medieval Cults - Nebiras
15. Measured By The Ritcher Scale - Stompin' Ground
16. We Are What We Are - Swirling Madness
17. Into The Drape - Mortuary Drape
18. Break Down The Walls - Youth Of Today
19. Demo (forgot the title) - Social Infection
20. Menace To Insanity - Slum Scum
21. Demo/EP (forgot the title)? - Naked Butterfly
22. Inferior Symphony - Modar
23. A Blaze In The Northern Sky - Darkthrone
24. Wine Of Inamria - Catarrh
25. Structure Of The Circuit - Marlinspike

+ Actually, there are many songs/albums that we really enjoyed listening during 'our times' which I've forgotten some of it. Somehow these were the Top 25 for us. Yes, we're mixed up kids who listened to anything that we think it's 'hard and to the core' instead of those radio friendly (mainstream) noises. Did I said D.I.Y? No! During that time we're just into that kind of music, no other added agenda precisely!


Status: Currently listening to "Fragmentation" from 'Structure Of The Circuit' LP by MARLINSPIKE, released in the heyday of 1993. Techno-Experimental/Industrial, baby!

5 comments:

fairul said...

See you on Raya 2008 .. 5 Comm 2 Reunion !

fairul said...

Al- Fatihah utk arwah Norazlizan Bujang ( 1978 ~ 2007 )

1. In the name of God, Most Gracious, Most Merciful.
2. Praise be to God, the Cherisher and Sustainer of the world;
3. Most Gracious, Most Merciful;
4. Master of the Day of Judgment.
5. Thee do we worship, and Thine aid we seek.
6. Show us the straight way,
7. The way of those on whom Thou hast bestowed Thy Grace,
those whose (portion) is not wrath, and who go not astray.

Zach Van Alley said...

Yes, Al-Fatihah for arwah. May his soul rest in peace forever.

We'll have a true reunion soon, will us? Till we meet again. Salam Aidilfitri.

Anonymous said...

Bro.. album2 di bawah nih ada lagi ke?
kalau gua mau beli kaset2 nih bleh??

tolong reply ke email ni ye..
manusia_tak_normal@yahoo.com

8. Freedom That's Gone - FTG
12. Psalm Of Infernal Parturation - Vociferation Eternity
13. As The Sky Turns Black - Nebiras
14. Into The Medieval Cults - Nebiras
15. Measured By The Ritcher Scale - Stompin' Ground
16. We Are What We Are - Swirling Madness
19. Demo (forgot the title) - Social Infection
20. Menace To Insanity - Slum Scum
21. Demo/EP (forgot the title)? - Naked Butterfly
22. Inferior Symphony - Modar
24. Wine Of Inamria - Catarrh
25. Structure Of The Circuit - Marlinspike

Zach Van Alley said...

Tak boleh la bro. Gua simpan. :)